CASE STUDIES

Nowe kierownictwo nugg.ad: stanowisko CEO zajmie Martin Hubert

• Były dyrektor zarządzający Ströer Digital Group rozpoczyna pracę 1 maja 2015 r. i stawia  na strategię wzrostu
  • Karim H. Attia i Stephan Noller zostają w nugg.ad jako doradcy

Berlin, 20 kwietnia 2015 roku. Od 1 maja 2015 roku Martin Hubert przejmie kierownictwo w nugg.ad, firmie specjalizującej się w kierowaniu reklam do konkretnej grupy docelowej. Martin Hubert był wcześniej Dyrektorem Zarządzającym Ströer Digital Group. Hubert skoncentruje się na rozbudowie sieci sprzedaży na arenie międzynarodowej i poszerzaniu portfolio firmy w zakresie zarządzania danymi. Karim H. Attia i Stephan Noller, sprawujący dotychczasowe kierownictwo, będą nadal pracować dla firmy w funkcji doradców.

Martin Hubert pracował dla Interone Worldwide GmbH, spółki zależnej grupy BBDO oraz jako Dyrektor Zarządzający w agencji marketingu efektywnościowego eprofessional GmbH, zanim przeszedł do Ströer Digital Group. Na ostatnim stanowisku był odpowiedzialny za działania operacyjne z wydawcami segmentu premium, promocję i sprzedaż powierzchni reklamowych w urządzeniach mobilnych oraz rozwój technologiczny. Martin Hubert dysponuje tym samym nie tylko bogatym doświadczeniem w zakresie internacjonalizacji i dystrybucji, lecz wyróżnia się szczególnie swoją wiedzą w dziedzinie technologii i zarządzania danymi. Hubert o swoich nowych zadaniach: „nugg.ad dysponuje ogromną wiedzą w zakresie marketingu grup docelowych i na wielu rynkach cieszy się uznaną pozycją elastycznej i neutralnej platformy. Cieszę się na współpracę z silnym i zgranym zespołem. Razem będziemy mogli zaoferować naszym klientom inteligentne rozwiązania produktowe, szczególnie w zakresie Premium Programmatic i zarządzania danymi."

Dr Detlev Ruland, Członek Kadry Zarządzającej działu Post - eCommerce - Parcel oraz Przewodniczący Rady Nadzorczej nugg.ad AG: „Serdecznie witamy pana Martina Huberta w nugg.ad. Jesteśmy przekonani, że będzie nadal kontynuował kurs wzrostu firmy. Pan Martin Hubert wnosi głęboką i obszerną wiedzę o branży, jak też bogate i cenne doświadczenia zdobyte w jego dotychczasowej pracy, a to spotyka się bardzo rzadko. Równocześnie bardzo dziękujemy panu Stephanowi Nollerowi oraz panu Karimowi H. Attia za to, że kierując rozwojem nugg.ad w ostatnich latach rozwinęli prężną firmę specjalizującą się w bardzo skutecznym marketingu grup docelowych, która stała się jednocześnie pionierem branży w zakresie ochrony danych osobowych w Europie. Dlatego też cieszymy się z faktu, że pan Stephan Noller i pan Karim H. Attia nadal będą doradczo wspierali nugg.ad.“

O nugg.ad - Europejscy eksperci w grupach docelowych:

nugg.ad został założony w 2006 roku  i jest największą platformą targetowania w Europie z nowatorską technologią dla grup docelowych, efektywnych kampanii wizerunkowych i zarządzania danymi. Technologia zasilana przez sztuczną inteligencję, umożliwia swoim partnerom dostarczanie reklamy cyfrowej dla specyficznych grup docelowych dla kampanii odsłonowych, wideo oraz na urządzenia mobilne, zarówno w sprzedaży bezpośredniej jak i na platformach zautomatyzowanej sprzedaży. Za swoje wyjątkowe podejście do ochrony danych, nugg.ad otrzymał kilka certyfikatów w dziedzinie prywatności, w tym certyfikat EDAA Trust Seal i przyznany przez ePrivacyconsult GmbH znak jakości „ePrivacyseal” w uznaniu jego wzorcowych praktyk w zakresie internetowej reklamy behawioralnej. Od 2010 roku nugg.ad jest spółką Deutsche Post DHL Group i posiada szereg globalnych partnerów strategicznych między innymi: ViVaki, Carat i OMG po stronie agencji, Axel Springer Media Impact, OMS i Bauer Media po stronie wydawców oraz Burger King, bwin, L’Oréal, Kellogg i Hewlett Packard po stronie reklamodawców. nugg.ad posiada biura w całej Europie, w tym w Berlinie, Warszawie, Paryżu, Kopenhadze, Oslo, Sztokholm i Mediolanie.